Csak Szólok

Csak Szólok

Uraim! Önök azt hitték, hogy…

2017. április 07. - csak_szolok.blog.hu

…Önök az Állam? Tévedtek! Az Állam én vagyok!

Ezek a mondatok, legalább is eredetileg, nem Orbán Viktor szájából hangzottak el, hanem a legenda szerint a Napkirály, XIV. Lajos mondta. Csak tőmondatokban, hogy a fideszes trollok is át tudják látni:

XIV. Lajos pompázatos, pazarló udvartartást vezetett, leverte az ellenállást, központosított hatalmat vezetett be Franciaországban. Bár részben felvirágoztatta az országot, uralkodásának káros következményeit az őt követő uralkodók sem tudták helyrehozni. Legnagyobb részt ez vezetett 1789-es forradalomhoz. A forradalom után a hatalomra kerülők nem igazán tudták a polgári demokráciát megszilárdítani, gyakorlatilag saját magukat likvidálták. Aztán jött egy nem éppen szálfatermetű korzikai (aki egyébként részese volt a forradalomnak is), császárrá koronázta magát és Európát lángba borította. A vége persze vereség lett, de nem a franciák üldözték el, hanem külső hatalmak döntötték meg uralkodását.

index.jpg

Ebben a nagyon vázlatos keresztmetszetben azért néhány gondolat fontos, de a legfontosabb, hogy a diktátorokat nem választásokkal szokták megbuktatni!

És ezt miért is írom?

Úgy látom Magyarországon nincs remény arra, hogy demokratikus módon le lehessen váltani a jelenleg regnáló rezsimet!

A jelenlegi választási rendszer, nem a magyar viszonyok figyelembe vételét vette alapul, hanem kizárólag a Fidesz érdekeit érvényesíti, mind a rendszerében, mind a választókerületek kijelölésében. Ebben a legnagyobb bűnös a Fidesz, de az MSZP-nek is komoly „érdemei” vannak, hiszen, ha egy kicsit is komolyabban vette volna a 2010-es választást, nem lett volna 2/3-os Fidesz többség és így nem tudott volna ilyen törvény a parlamenten átmenni. Az a 2/3 gátlástalanul elkezdte lebontani a fékek és ellensúlyok rendszerét, maga alá gyűrte az ügyészséget, az alkotmánybíróságot valamint a médiumok egy részét is a Fidesz propaganda eszközévé tette. A 2014-es választáson az MSZP-DK sikeresen letiporta az ellenzék lendületes részét és meg is lett az eredménye.

Újabb 2/3! Az orbáni dúlás további kiteljesedése következett!

Neki esett a civil szervezeteknek, a felsőoktatásnak és a még függetlenségét valamelyest fenntartó bírói karnak is.

Putyinnal történt összeborulás sem figyelmeztető jel a társadalomnak?

Közben a gazdaság romokban, csak az EU-ból érkező pénzek tartják életben. Abból az EU-ból, ami most éppen az aktuális ellenség. Persze Orbánt az tartja életben, hogy folyamatos harcot hirdet, lassan a világ értelmesen működő része lesz az ellensége a magyarságnak!

Pedig nem!

A magyarság ellensége Orbán Viktor!

Elszigeteli az országot a nyugattól, tolja a magyarságot az putyini-erdogani illiberalizmus felé! A polgárság pedig, mint a béka a melegedő vízben nyugodtan ül és várja, hogy kimúljon!

Mit is csinál az ellenzék?

Asszisztál a rezsim fenntartásához azzal, hogy nem tud egy épeszű rendszert kidolgozni a Fidesz leváltására. MSZP ismét magát előretolva erőlködik, hogy mindenre ő a megoldás, miközben nem veszi észre, hogy ők (a DK-val együtt) a nem is olyan dicső múltat képviselik!

Az igazi, polgári demokráciát képviselő pártok gyakorlatilag nem állnak egymással szóba! Ezt jól példázza, hogy Juhász Péter (Együtt) új pólus képzési ötletét, gyakorlatilag órák alatt utasították el, pedig, ennél némileg többet érdemelt volna, legalább egy tárgyalási kört biztos. Ezek a pártok (Együtt, LMP, Momentum, Párbeszéd stb.) ezzel a magatartással, a saját pecsenyéjük sütögetése mellett, szintén az orbáni diktatúra továbbélésében segédkeznek, fenntartva a demokrácia látszatát.

Vannak még a civilek, aki legyilkolására a CEU ellehetetlenítését követően, készül Orbán!

A társadalom, meg ül, mint a béka a vízben és döglődik!

A valóban változást akaróknak, fel kellene ismernie, hogy a Fideszre szabott választási rendszer, alkalmatlan Orbán leváltására. Nincs az országnak ideje várni 2022-ig, mint ahogy a Momentum állítja. Szerintem 2018-ig is kockázatos várni és ezt kell a pártoknak és a civileknek is belátniuk!

nevtelen_1.jpgMicsoda különbség!

                                                                                                                                                    képek: femina.hu és bdk online

Orbán gyáva! Ha valódi erőt érez magával szemben, megfutamodik, függöny mögé bújik! Az országgyűlésben megvédi a majd 2/3-a, az utcán hátrányban van, ott lehet megfutamodásra bírni, de azonnal, egyébként ez a félművelt (ami ugye nem a műveltség felét jelenti), időnként bunkó cezaromániás kiírja Magyarországot a normálisan működő társadalmak rendszeréből!

A bejegyzés trackback címe:

https://csak-szolok.blog.hu/api/trackback/id/tr7812407391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.07. 10:03:04

A figyelmeztető jel a társadalom az lenne, ha visszatérne az ország a nyugati integráció útjára. Ha ezt meglépné Orbán, azonnal az utcára vonulnánk megdönteni őt.
süti beállítások módosítása