Csak Szólok

Csak Szólok

Nem Szita Károly éve 2016

2016. október 16. - csak_szolok.blog.hu

Kaposvár Fideszes többségű, Szita Károly által vezette, közgyűlése mintha lassan törvények felettinek képzelné magát, de szerencsére a törvények valahogy azért próbálják kordába tartani őket. Azt a kaposváriak már megszokták, hogy a rendszerváltás előtt, egyes hírek szerint, az állampárt  besúgójaként üzemelő Szita Károly ígérget, aztán vagy teljesít, vagy nem, időnként egyszemélyben dönt, időnként hazudik és persze mindeközben ő „kizárólag” Kaposvár és polgárai érdekében teszi ezt, saját egyéni érdekeit háttérbe szorítva.

A 2016-os év valahogy nem jött össze neki, többször is rákoppintottak a körmére és szembesítették a törvényekkel.

Csak néhány fontosabb esemény:

  • Talán a legnagyobb bukása az emlékezetes „gumiégető” ügye, mely beruházásból Kaposvár polgárai ugyan úgy nem kértek, mint előtte a százhalombattaiak sem. Itt törvénytelenségek sorát követte el a Szita által vezetett össze-vissza szavazgató fideszes közgyűlés. A Polgármester közgyűlési felhatalmazás nélkül szerződött, majd szavaztatott egy véleményes beruházásról. Törvénysértően elutasíttatta a helyi népszavazási kezdeményezést, de jött a Törvényszék és helyre tette a kérdést. Szita gőgjére mi sem jellemzőbb, minthogy az utolsó utáni pillanatban próbált kihátrálni az ügyből. Még a beruházó is gyorsabban kapcsolt. Persze ismét felhatalmazás nélkül szerződést bontott, aztán a közgyűlési Fideszes többség a néhány havival ellentétes javaslatot is megszavazta gondolkodás nélkül. Ekkor már késő volt! A megfelelő számú hitelesített aláírás miatt ki kellett volna írni a népszavazást, de Szita Károly a törvények semmibevételével a közgyűléssel megszavaztatta, hogy ne írják ki azt. Ebben az a „szép”, hogy még a NVB-től is kértek állásfoglalást, melyben szerepelt, hogy a törvény miként rendelkezik. A Törvényszék ismét határozatot hozott, mely kötelezi a törvények betartására a város vezetését. Persze a fideszesek ezt a változatot is egyhangúan megszavazták. Lehet, hogy nem csak nekem tűnik tudathasadásosnak ez a társaság, mely mindent és annak ellenkezőjét is megszavazza, csak az a lényeg, hogy Szita mit terjeszt eléjük! Természetesen nem lesz népszavazás, hiszen ez okafogyott, de ennek eldöntése nem közgyűlési hatáskör.
  • Aztán a legfrissebb, hogy a Pécsi Ítélőtábla mulasztásos törvénysértést állapított meg, mivel Kaposvár városa nem tartott be egy jogerős bírósági határozatot. A határozat szerint meg kellett volna szüntetni a szegregált oktatás a város egyik általános iskolájában. Igaz, hogy ez egy közel 10 éve húzódó ügy (akkor is Szita Károlynak hívták a polgármestert) és inkább spontán szegregáció alakult ki, mint tudatos elkülönítés, mivel a jellemzően cigányság által lakott területen lévő iskoláról van szó. Gondolom senki nem kötelezte a szülőket, hogy csak oda írathatják be gyermekeiket, hiszen a szabad iskolaválasztás lehetősége adott lenne, viszont azon a területen lakóknak igen csekély lehetőségük van, hogy másik iskolába jussanak el. Mostani határozat szerint, felmenő rendszerben, meg kell szüntetni ezt az állapotot azaz be kell zárni az iskolát! Mivel ténylegesen régi ügyről van szó, lett volna idő és lehetőség megoldások keresésére és megtalálására, persze csak olyan városvezetéssel aki bírósági határozatokat nem csak akkor akarja betartani, ha az ránézve kedvező!
  • És az aktuális hazugság: Volt egy álságos és hazug kérdést felvető népszavazás október 2-án. Természetesen a Fideszen és a kormányon kívül kötelező jelleggel (ha saját meggyőződésből akkor az sajnálatos is) Megyei Jogú Városunk önállóan is kampányolt álszent módon „Kaposvár megvédéséért”. Az, hogy ezt ki finanszírozta és milyen keretből, remélhetőleg ki fog derülni. Vélhetőleg Kaposvár polgárainak finanszírozásával történt. És mint hülye kérdések esetén lenni szokott, érvénytelen is lett, ahogy országosan úgy Kaposváron is! Szita Károly mérnökemberként, gondolom tisztában van a százalékszámítás „varázslatával” - ha már a törvények betűivel nincs is – mégis a helyi és tőle anyagilag is függő médiumokban győzelmet hirdetett, nem is akár mekkorát, 98%-ost. Ez színtiszta hazugság! Kaposvár polgárainak 43,3%-a ment el szavazni és mivel országosan sem volt jobb az arány érvénytelen lett a referendum. Na már most a 43,3% 98%-a az nem Kaposvár lakóinak 98%-, hanem a választásra jogosultak 42,434 %. Érzékelhető különbségről van tehát szó! És ha valaki lemaradt a médiumokban szétkürtölt hazugságokról, Szita minden háztartásban - vélhetőleg ismét nem saját zsebből, hanem közpénzből finanszírozva - eljuttatta levélformátumban megírt hazugságait!nevtelen.jpg                                                                   

     

     

    "Az igazat mondd, ne csak a valódit!" (József Attila)

    Megyei Jogú Városok között biztosan leghosszabb ideje regnáló városvezető Szita Károlyt, ha már az igazság nem nagyon zavarja, legalább a törvények betartásával mutathatna példát. Igaz nincs jogi végzettsége, de van jegyző, akinek a törvények betartatása is a feladata, valamint a közgyűlésben több jogvégzett Fideszes képviselő is van. Legalább konzultáljon velük, ha már másként nem megy! Titkos előélete és hosszú ideje nyilvános szerepvállalásának évei közül biztos nem 2016 lesz az az év, melyre majd emlékiratai (saját verziója) írása közben szívesen emlékszik majd vissza, hiszen többszöri törvénysértésen kívül nyílt hazugságon is sikerült rajtakapni.

A bejegyzés trackback címe:

https://csak-szolok.blog.hu/api/trackback/id/tr8211813433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása